MAGAZIN | početak | istorija | kultura | veze | PublikumINTERNET PROVAJDERI U SOMBORU - POREĐENJE

Pre samo tri godine, u Somboru nije bilo nijednog internet provajdera. Korisnici su pozivali međugradske brojeve na mrežama 024, 021 ili 011 i stoga im je internet bio veoma skup.

Zatim se pojavio Sombor.net, da bi se posle nekog vremena utopio u veću i moćniju firmu.

Danas korisnici interneta mogu da biraju između više firmi koje nude internet usluge na telefonskim brojevima koji pripadaju 025 mreži. Ali kako da odaberu?

Različite vrste i nivoi usluge, različiti cenovnici, mogu da zbune korisnike, posebno ako su početnici u svetu internet komunikacije. Zato smo odlučili da uporedimo usluge koje nude internet provajderi u Somboru, kako bismo ustanovili šta korisnik može da očekuje da će dobiti za svoj novac.

Upoređivali smo usluge četiri firme, od koje su prve dve lokalni provajderi, a dve imaju pristupne tačke u Somboru:
Sombor.com
Ravangrad.net
Eunet.yu i
PTT.yu.

Iz poređenja smo izostavili sistem Sezampro.yu, koji takođe ima pristupnu tačku u Somboru, zbog specifičnosti njegovih usluga i tarifa.URL ovog članka:
http://www.sombor.org.yu/clanci/020302.html
Sledeći korak

Planirali smo da u toku marta testiramo stvarnu brzinu rada kod navedena četiri somborska provajdera. Nažalost, to nismo mogli da učinimo zato što su u ovom periodu neki od njih imali drastičnih problema sa vezama.

Iako i taj podatak mnogo govori o kvalitetu i pouzdanosti i za neke, pre svega poslovne korisnike, može da bude odlučujući faktor - mi smo ipak odlučili da svoje testiranje odložimo za izvesno vreme, dok se situacija ne "izbistri".Publikum


Reklamni prostor za Vas -
markica, banner, flash
ili html stranica u okviru sajta
www.sombor.org.yu!

Obratite nam se za detalje
na e-mail:
katari@eunet.yu