MAGAZIN | početak | istorija | kultura | veze | PublikumPREGLED DOGAĐAJA U DRUŠTVENOM
I KULTURNOM ŽIVOTU

Još krajem 2001. iz štampe su izašli novi brojevi časopisa za kulturu Dometi i časopisa za teoriju i praksu vaspitanja i obrazovanja Norma.

Skupština opštine Sombor je 17. februara donela odluke po kojima Grb SomboraSombor dobija nova (stara) zvanična obeležja: grb, zastavu, gradski praznik. Grb nam je poznat i od ranije, boja zastave je srebrna, a dani koji će se u Somboru posebno obeležavati su 17. februar i 24. april. Prvog dana daleke 1749. potpisana je povelja kojom se Somboru priznaje status "slobodnog i kraljevskog grada", a drugog, iste te godine, povelja je predata Somborcima. Ponovo ustanovljene opštinske nagrade, ubuduće će se takođe vezivati za ova dva datuma.

Premijera predstave Opsada crkve Svetog spasa rađene po tekstu Gorana Petrovića izvedena je u Narodnom pozorištu 23. februara. Prve pohvalne ocene nagoveštavaju izlazak iz krize u kojoj se nalazi ovo pozorište, ranijih godina među najcenjenijim u zemlji.

Književnik iz Sombora Zoran M.Mandić je jedan od ovogodišnjih dobitnika "Iskre kulture", najznačajnije nagrade u kulturi Vojvodine.

URL ovog članka:
http://www.sombor.org.yu/clanci/020205.html


Piše:

Saša Radojčić


Publikum


Reklamni prostor za Vas -
markica, banner, flash
ili html stranica u okviru sajta
www.sombor.org.yu!

Obratite nam se za detalje
na e-mail:
katari@eunet.yu