Kultura - početakDANI JAPANA

U organizaciji Društva prijateljstva SCG i Japan Podružnica Sombor i Izdavačke firme publikum, održali su se u periodu od 20. do 26. septembra 2004. godine D a n i J a p a n a

20. septembra 2004. godine ponedeljakNj.E. ambasador Japana gospodin Rjuići Tanabe otvorio je u Kulturnom centru "Laza Kostić" u 18.00 časova izložbu slika dece iz Japana - Aomoria. Slikala su ih deca prve oblasne škole za hendikepiranu decu, osnovna škola "MENA" i devojčica prvog razreda niže srednje škole za slepe. Ukupno 32 slike. Slike su iz Japana dostavljenje Društvu prijateljstva Jugoslavija-Japan Podružnici u Somboru 1997. godine.

Promociji knjige KOKORO-DUŠA Nacume Sosekia u 19,00 časova u Sali Gradske kuće, prisustvovali su Nj.E. ambasador Japana gospodin Rjuići Tanabe, ataše kulture iz Japanske ambasade, gospodin Tetsuja Cubota i Snežana Janković, prevodilac.

21. septembar 2004. utorak

Veče origamia održano je u Gerontološkom centru u 17,00 časova u prisustvu starih, mladih i dece. Posebno interesovanje i oduševljenje pokazala su deca.

22. septembar 2004. sreda

Veče japanske poezije - haiku. Održano u 19,30 časova u Domu učenika. Učestvovali su David Kecman, voditelj, Rosana Dvoržak, Borisav Trajković, Dušan Gladić.

23. septembar 2004. četvrtak

Na fakultetu Megatrend u 18,00 časova KODEKS SAMURAJA - BORILAČKE VEŠTINE. Učestvovali su Ljuba Jerotić majstor aikida uz živopisnu demostraciju dece i nekoliko odraslih.
O karate veštini je govorio Petar Kosanović karate majstor. Veče je izuzetno bilo posećeno od strane dece i roditelja.

24. septembar 2004. petak

U 17,00 časova na fakultetu Megatrend održao je predavanje profesor dr. Nikola Stojanović iz Beograda, pod naslovom SVETLOSTI SA ISTOKA, POETIKA JAPANSKOG FILMA. U okviru predavanja prikazan dokumentarni film prof. Nikole Stojanovića EIGA MURA snimljen u filmskom gradu u Kjotu.
Nikola Stojanović, scenarista, reitelj, redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Doktorirao sa temom "Akira Kurosava, ontogeneza umetnosti filmske režije"

Svako veče su bili predviđeni filmovi Akira Kurosave.

 

 

URL ovog članka:
http://www.sombor.org.yu/art/Dani Japana.html

 Publikum